Novoměstské farmářské trhy odstartují patnáctý ročník
Chovatelé, řezníci, pekaři a prvovýrobci z Novoměstských farmářských trhů už stříhají metr.
Chovatelé, řezníci, pekaři a prvovýrobci už stříhají metr. V sobotu 18. ledna otevíráme letošní jubilejní 15. ročník Novoměstských farmářských trhů pod širým nebem. Dějištěm bude opět krásné prostředí parku na Vratislavově náměstí, kde nás i letos čeká dvacet jedna našlápnutých zastávek toho nejlepšího z domácí produkce. V zimním režimu se budeme potkávat jednou měsíčně, od dubna do listopadu pak každou lichou sobotu. Konkrétní termíny najdete na: https://trhy.nmnm.cz/prehled-farmarskych-trhu/
Co bude jinak? Představíme vám Petra Veinlicha z Nového Města, výrobce lahodných utopenců a nakládaných sýrů. Do košíku si můžete přihodit i jeho květový, smíšený medovicový a pastový med a zahřát se lahodnou medovinou. Jídlo z řemeslné manufaktury nejen pro gurmány najdete na trhu pod značkou Gurmattic. Přijďte ochutnat delikatesy ve skleničkách, zdravou výživu i klasická jídla. Jejich produkty neobsahují lepek, konzervanty a jsou vyrobeny z kvalitních surovin. Jakub Čech z Havlíčkova Brodu přiveze sušené vepřové a hovězí maso bez éček a chemie. Skvělý bůček, jitrnice, jelita, tlačenky, škvarky, škvařené sádlo, paštiky, čabajky, salámy a klobásy nabídne Král uzenářů, náměšťský řezník Radovan Ráček. Nezapomeňte si doplnit zásoby kvalitními hotovkami v konzervách od značky Bez-E, se kterými snadno připravíte rychlý a chutný oběd nebo večeři. Pro milovníky mléčných výrobků bude k dispozici rodinná farma Ostrovec s produkty z ovčího a kravského mléka. Součástí trhu bude i zimní výstava hub Daniely Jirouškové ze Zubří s mykologickou poradnou. Ladíme seznam prodejců, který zveřejníme ve čtvrtek.
V zimním režimu se uvidíme jednou měsíčně, takže nezapomeňte vyprázdnit spíže, připravit košíky a přijít si pro kvalitní zásoby! Novoměstské farmářské trhy otevírají své brány už tuto sobotu 18. ledna, a to od 8 do 11 hodin v parku na Vratislavově náměstí.